Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Egalite

Egalite σημαίνει ισότητα.
Liberte, egalite, fraternite σημαίνουν ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα.
Δεν ακούγεται καθόλου άκυρη, λοιπόν, μια συζήτηση με το παρακάτω θέμα σε μια μπυραρία με όνομα Egalite. Το θέμα ήταν "Αν ήξερες, ότι το παιδί σου θα γεννηθεί με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, τι θα έκανες;"...
Δε συμμετείχα, παρά μόνο προς το τέλος της συζήτησης, με μία δήλωση, απηυδισμένος από την ηλιθιότητα -και την μακαριότητα- της ηθικολογίας και του έξωαπτονχορό ατόμων, που απλά πιστεύουν.
Η πίστη διακρίνεται σε τρία πράγματα: στην βαθιά εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, τον σεβασμό και την ειλικρίνεια! Μετά έρχονται τα άλλα...
Έτσι, λοιπόν, στο θέμα της ευλογίας για έναν άνθρωπο να γεννήσει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, αντιπαραβάλλω το πρόβλημα.
Στην ανόητη τύπου Καϊάφα οργή για το πώς τολμάω να πω κάτι τέτοιο, θα πω ακριβώς τη δήλωσή μου, από κει και πέρα το χάος:
"Δε μπορείς να μιλάς και να παίρνεις θέση, καθώς δεν ξέρεις ούτε το ίδιο το παιδί πώς νιώθει, ούτε η μάνα που το γεννά. Και η οποιαδήποτε ηθικολογία ή δοξολογία για την ευλογία να γεννήσεις ένα τέτοιο παιδί, αντιπαραβάλλω, ότι η ίδια η Κοινωνία (με ό,τι θεσμό περιβάλλει απ' το σχολείο ως τη θρησκεία) ανακυκλώνει στερεότυπα που στιγματίζουν για μια ζωή το παιδί και τη μάνα! Καθείς εφ' ω ετάχθη..."

Με θράσος,
ΑΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου